diumenge, 4 de novembre del 2012

Del 'fitness' al 'wellness' (REFLEXIÓ)





http://elpais.com/diario/2011/10/23/eps/1319351222_850215.html

Una vegada llegit este article titulat:
    Del 'fitness' al 'wellness'

 Esta molt clar, que l'observasió durant el pas dels anys en el gimnàs ha variat molt, és a dir, en un principi, estava vist el gimnàs com una zona de millora de salut on els hòmens realitzaven peses i les dones feien aeròbic.

Han anat passant els anys i sorgint maquinària, exercicis i personal que ens aporten moltíssim més que el que hi havia abans.

Gràcias a totes aquestes millores, ha fet que la gent estiga més interessada per moure's i fer algun tipus de classe esportiva com poden ser batuka, capoeira, zumba...

Són gran varietat de classes on cada vegada, aconseguixen un nivell més en quant a l'heterogenietat de gent per participar, i el més important que podem veure en article és com aquestes classes dirigides han arribat fins al punt que la gent no sols va al gimnàs per millorar el seu físic sinó sobretot amb l'objectiu d'aconseguir un major benestar, lligant a la salut amb la condició física i com bé diu l'article 'cada vegada busquen més salut i connexió cos-ment'.

Deuríem també destacar que com he dit cada vegada hi ha més gent que practica esport d'aquest tipus, recalcant un poc en els temes que estem estudiant. Pense que la majoria que practiquen estes classes no es només una obligació que pot continuar sent per a alguna porció de gent. Per a tota la resta diríem que aquestes classes les clasificariem dins de les seues hores d'oci ja que aprofita el seu temps lliure,és a dir, el temps que li resta a les obligacions que tenim com a ser humans ja siguen laborals, biològuiques,etc. Per utilizar-les en allò que ens abellix.

Amb estes recreacions dirigides es busca un desenvolupamient personal, una millora d' expressió dins d'un grup de companys, la participació en l'activitat i molt important...un propi reconeixement de valoració.
Però abans que res com a FINALITAT s'ha de proporcionar una diversió i plaer en l'activitat i buscar una pròpia realització en el temps lliure per a que tots els objectius anteriors siguen aconseguits.

Finalment, dir que totes estes activitats de recreació dirigida també han servit de gran potencial perquè la gent en el seu temps lliure les aprofite per a allunyar-se del seu éstres diari i apartar per unes hores les rutines, és a dir, que tant per a millora física (en casos concrets o d'obesitat) també gran importància en millora psicològica (pel que s'ha dit anteriorment, poder digam fer desaparéixer l'estrès en el que desgraciadament molta gent patix  hui en dia).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada